tr en

Tarihçe

Bingöl Ticaret Sicil Memurluğu Belediye bünyesinde iken Oda hizmetleri Muş Ticaret Odası tarafından verilmekteydi. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 01.01.1989 yılında Abdurrezzak AKDEMİR, Kemal BOZAN, Şükrü YILMAZ, Selahattin BURAKGAZİ, Zeki ADEMCİ, Hüseyin BEKTAŞ, Recep AYDOĞDU, Haydar YURTSEVER ve Bekir BÜRKÜK gibi o zamanın tacirleri öncülüğünde kurulmuştur. Odanın ilk kuruluş yeri olan Genç Cad. Belediye İşhanı Kat.2’de iki odalı yerde faaliyetlerine başlamış, 1994 yılında aynı iş hanında 3.kata taşınmış, burada üç odalı yerde faaliyetlerine devam etmiştir. 1996 yılında Bekir BÜRKÜK başkanlığında Kültür caddesinde Milli Emlak Müdürlüğüne ait 600 m2’lik arsayı Bingöl Esnaf Odaları Birliği ile ortaklaşa satın alınmıştır. Arsa üzerinde 2001 yılında Burhan SEÇKİN (Yönetim Kurulu Başkanı) ve Kemal BOZAN (Meclis Başkanı)’nın özverili çalışmaları ile hizmet binası inşaatına başlanmış, Şubat 2003’de Kültür Cad. Ticaret ve Esnaf Sarayı Kat.1‘deki hizmet binası olan yeni adresine taşınmıştır. Hizmet Binasının inşaatında dönemin Meclis Başkanı Sayın Kemal BOZAN adeta bir işçi arı gibi çalışarak tüm Bingöl’ün takdirini almıştır. Kuruluşundan bu güne kadar Ticaret ve Sanayi Odası Yetkili Organları olan Oda Meclisleri ve Yönetim Kurulları büyük özveri göstererek hiçbir ücret ve huzur hakkı almaksızın fedakâr çalışmaları ile üyelerimizi bu hizmet binasına kavuşturmuşlardır.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası 2013 yılında seçilen yeni Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erkan ÇALBAY başkanlığında Yönetim Kurulu ve Meclisin ortak çalışmaları ile yeni bir vizyona kavuşmuştur. TOBB Akreditasyon sürecine 2014 yılında başlayan Oda, ISO 9001 ve 10002 Kalite sistemlerini Odaya kurmuş, K Belgesi, Sayısal Takograf gibi yeni hizmetleri üyelerine vermeye başlamıştır. Bingöl TSO 1989-1993 yılları arasında bir personel,1993-2003 yılları arasında iki personel, 2003-2013 yılları arasında iki yeni personel alımı ile toplam 4 personel hizmet vermiştir. 2013 yılında 2, 2014 yılında da 2 personel daha kadroya eklenerek 2015 yılı itibariyle 8 personel ile oda işlerini yürütmektedir. 2014 yılı sonu itibari ile Bingöl TSO 1629 faal üyesi olmak üzere toplam 3461 üyesine hizmet vermekte olup, Odaya ait 10 meslek grubu mevcuttur.

Etiketler: